Gevulde champignonsoep

40
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiding
Breng de bouillon in een pan aan de kook.

Breng het gehakt op smaak een beetje zout en versgemalen peper en draai er soepballetjes van.
Smelt de roomboter in een pan en braad hierin de soepballetjes.

Snijd de champignons in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel in blokjes.
Snijd de prei in de lengte 2 keer in, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in stukjes.

Voeg de prei toe aan de pan met soepballetjes, bak 1 minuut mee en voeg dan de knoflook, wortel en de champignons toe. Bak de champignons circa 5 minuten tot ze goed geslonken zijn.
Voeg de tijm toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de bloem toe, meng het geheel goed door elkaar en gaar de bloem circa 2 minuten.

Blus af met witte wijn en schenk de bouillon erbij. Meng goed door elkaar om klontjes te voorkomen. Kook de soep circa 15 minuten en roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en zout en haal voor het serveren de takjes tijm eruit.
Snijd het brood in stukken

 

Serveren
Schep de soep in borden of kommen en serveer met het brood.

Ingredienten

4
Personen

  • 1.5 l kippenbouillon
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 60 g roomboter
  • 1 kilo champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 4 takjes tijm
  • 70 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ambachtelijk heel brood
Geef je waardering
40