De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Heldere champignonsoep

Zin in een simpele champignonsoep zonder pakjes of zakjes? Maak dan een lichte champignonsoep zonder room met het recept van Rudolph. 

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
heldere champignonsoep in kom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Soep is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook een uitstekende manier om je restjes groenten op te maken. Bijvoorbeeld in deze heldere champignonsoep op grootmoeders wijze."

Bereidingswijze

Heldere champignonsoep

  1. Bereid de groentebouillon voor.

  2. Snipper de rode ui. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui voor enkele minuten tot het glazig is.

  3. Pers de knoflook boven de pan. Bak kort mee. Voeg daarna de bouillon toe.

  4. Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon. Kook voor 5-6 minuten totdat de champignons gaar zijn.

  5. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Hak de peterselie en garneer de heldere champignonsoep.

Romige en heldere champignonsoep: het verschil

Een lichte of heldere champignonsoep is een champignonsoep die is gemaakt zonder room. Deze is in de regel daarmee een tikkeltje gezonder. Heb jij wat te vieren? Pak dan uit en maak zelf een romige variant. 

Kun je champignons rauw in de soep doen?

Je kunt champignons rauw in de soep doen. Ze worden tijdens het koken vanzelf gaar. Omdat je ze niet aanbakt mis je wel een diepere, rijkere smaak. 

Miniatuur

Hoe krijg je champignonsoep dikker?

Je kunt de champignonsoep dikker maken door een bindmiddel als maizena of roux bij te voegen. Let wel: dit heeft invloed op de helderheid van je soep. Wil je een dikkere soep, kun je beter minder water bijvoegen tijdens het koken. 

Champignons bakken

Wat smaakt goed bij champignonsoep?

Bij een heldere champignonsoep hoort knapperig brood of een frisse salade. Denk bijvoorbeeld aa kruidenbrood of juist brood met gegratineerde kaas.

kruidenbrood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.