Deze chocoladetaart uit Jonge Bakkers is een van onze favoriete chocoladentaarten. Makkelijk te maken en enorm lekker. Staat deze al op de planning bij jou?

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 325 g pure chocolade
  • 250 g boter
  • 160 g suiker
  • 5 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 g bloem
  • 1 pakje instant vanillepudding
  • 500 ml melk
  • cacaopoeder en poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig

  • springvorm van 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C.  
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter. Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie. Meng in een kom de suiker, eieren, zout en het vanille-extract. Voeg het warme chocolade-botermengsel toe en meng dit goed. Zeef de bloem en spatel door het beslag.  
Giet het beslag in de taartvorm. Bak de taart circa 25 minuten in de oven.  

Tip: De taart lijkt niet helemaal gaar, maar maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt. 

Bereid de vanillepudding volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat iets afkoelen en schenk over de taart. Zet de taart in de koelkast en laat circa 4 uur opstijven.  
Bestuif de taart licht met cacaopoeder. Leg een taartkarton op de taart en bestuif met poedersuiker. 

Tip van Jonge Bakker Simon: Deze smeuïge chocoladetaart smaakt superlekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

 

 

Geef je waardering

62
chocotaart
chocotaart