De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chinese rice cakes

Een gezellig diner hoeft echt niet ingewikkeld te zijn om indruk te maken. Deze Chinese rice cakes bewijzen dat je met een paar simpele stappen een heerlijk bijgerecht op tafel zet.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chinese rice cakes

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Eveline Wu

    Eveline Wu

"Week de rice cakes liever langer als je ze extra zacht wilt; korter weken geeft juist een stevige bite!"

Bereidingswijze

Chinese rice cakes

  1. Week de rice cakes 30-60 minuten in een kom met ruim water. 

  2. Breng een pan water aan de kook en kook de rice cakes een paar minuten tot ze zachter zijn. Schep uit de pan en zet apart.

  3. Snijd de spitskool en paprika in reepjes, de wortel in dunne reepjes en de lente-ui in ringen. 

  4. Klop in een kom de eieren los. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok en bak de eieren al roerend tot ze net gestold zijn. Haal uit de pan en zet apart.

  5. Bak de baconblokjes in dezelfde pan tot ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. 

  6. Doe weer een scheutje olie in de wok en roerbak de wortel en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak samen voor 3-4 minuten. 

  7. Voeg de rice cakes toe aan de pan. Blus af met een klein scheutje water. Roerbak 3-5 minuten tot de rice cakes zacht zijn.

  8. Voeg nu de mushroom soy sauce, oestersaus en sesamolie toe. Roer goed door zodat alles mooi met saus is bedekt. Voeg naar smaak meer saus toe.

  9. Doe tot slot de eieren, bacon en de helft van de lente-ui erbij en meng alles goed door.

  10. Serveer en garneer met de resterende lente-ui.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.