Chinese rice cakes
-
Week de rice cakes 30-60 minuten in een kom met ruim water.
-
Breng een pan water aan de kook en kook de rice cakes een paar minuten tot ze zachter zijn. Schep uit de pan en zet apart.
-
Snijd de spitskool en paprika in reepjes, de wortel in dunne reepjes en de lente-ui in ringen.
-
Klop in een kom de eieren los. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok en bak de eieren al roerend tot ze net gestold zijn. Haal uit de pan en zet apart.
-
Bak de baconblokjes in dezelfde pan tot ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
Doe weer een scheutje olie in de wok en roerbak de wortel en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak samen voor 3-4 minuten.
-
Voeg de rice cakes toe aan de pan. Blus af met een klein scheutje water. Roerbak 3-5 minuten tot de rice cakes zacht zijn.
-
Voeg nu de mushroom soy sauce, oestersaus en sesamolie toe. Roer goed door zodat alles mooi met saus is bedekt. Voeg naar smaak meer saus toe.
-
Doe tot slot de eieren, bacon en de helft van de lente-ui erbij en meng alles goed door.
-
Serveer en garneer met de resterende lente-ui.
0 reacties