De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bubble tea met gevulde pompoenkoekjes

Bubble tea werd in de jaren 80 al gedronken in Taiwan. Maar is nu hier een regelrechte hit. Eveline deelt haar recept.

Bubble tea

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Bubble tea wordt gemaakt van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca-balletjes. De naam bubble tea verwijst overigens niet naar de tapioca-balletjes, maar naar het schuim wat bovenop het drankje drijft door het schudden. In Taiwan wordt het drankje boba genoemd. Dit verwijst wél naar de balletjes. Ik serveer het met heerlijke pompoenkoekjes.

Bereidingswijze

Bubble tea

  1. Breng 600 ml water tegen de kook aan en hang de theezakjes erin.

  2. Kook de tapiocaballetjes in 5 minuten gaar. Giet de balletjes af en zet onder met koud water.  

  3. Verdeel de thee over twee theeglazen. Voeg per glas 1 el gecondenseerde melk toe. Verdeel de tapiocaballetjes.

Pompoenkoekjes

  1. Schil de pompoen en maak schoon. Snijd in blokjes van 3 cm. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.  

  2. Giet de pompoen af. Voeg weer toe aan de pan en plet fijn met een houten lepel. Voeg de kleefrijstmeel toe in delen en meng goed door.

  3. Bestrooi het werkblad met kleefrijstmeel en schep het pompoendeeg erop. Rol van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal. 

  4. Duw het deeg plat. Vul met een lepeltje rode-bonenpasta en vouw het deeg eromheen. Duw het deeg plat tot een koekje van circa 1 cm dik. Duw de koekjes met beide kanten in sesamzaad.  

  5. Druk de koekjes met beide kanten in het sesamzaad.  Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes circa 4 minuten rondom goudbruin. 

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker