Bubble tea
-
Breng 600 ml water tegen de kook aan en hang de theezakjes erin.
-
Kook de tapiocaballetjes in 5 minuten gaar. Giet de balletjes af en zet onder met koud water.
-
Verdeel de thee over twee theeglazen. Voeg per glas 1 el gecondenseerde melk toe. Verdeel de tapiocaballetjes.
Pompoenkoekjes
-
Schil de pompoen en maak schoon. Snijd in blokjes van 3 cm. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.
-
Giet de pompoen af. Voeg weer toe aan de pan en plet fijn met een houten lepel. Voeg de kleefrijstmeel toe in delen en meng goed door.
-
Bestrooi het werkblad met kleefrijstmeel en schep het pompoendeeg erop. Rol van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal.
-
Duw het deeg plat. Vul met een lepeltje rode-bonenpasta en vouw het deeg eromheen. Duw het deeg plat tot een koekje van circa 1 cm dik. Duw de koekjes met beide kanten in sesamzaad.
-
Druk de koekjes met beide kanten in het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes circa 4 minuten rondom goudbruin.
Meld je aan en praat mee