De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boudewijn’s cupcakes

35 MIN
Boudewijn’s Cupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het volkorenmeel met bakpoeder, zout en peper. Mix in een andere kom de karnemelk, eieren en olijfolie. Roer beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag. Rasp de kaas en snijd de topjes van de tuinkers. Roer de kaas en de tuinkers door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.

Bolognesesaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de chilipeper en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de chilipeper in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Pluk de oregano, voeg samen met de tomatenblokjes, suiker en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Garneren
Zet de oven op de grillstand. Schep op elke cupcake een lepel saus en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de cupcakes nog circa 3 minuten in de oven om te gratineren. Haal de cupcakes uit de oven en garneer de cupcakes met de oregano.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker