Rotirol
Stap 1:
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in blokjes.
Stap 2:
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren voor circa 8 minuten.
Stap 3:
Verhit olie in een pan en fruit de helft van de gesneden uien, 3/4 van de gesneden tenen knoflook en de kip. Voeg dan de tomatenpuree, Surinaamse kerrie, komijn en masala toe. Voeg vervolgens 2/3 van de blokjes tomaten, 2 bouillonblokjes, een scheutje water en madame Jeanette toe.
Stap 4:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de pompoen in parten, besprenkel met olie en rooster voor circa 20 minuten in de oven.
Stap 5:
Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook totdat ze gaar zijn.
Stap 6:
Snijd de kousenband gelijke stukken. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kousenband samen met de rest van de gesneden ui en knoflook en de blokjes tomaat.
Stap 7:
Snijd de selderij fijn en voeg toe aan de pan met kip.
Stap 8:
Bereid de roti-vellen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 9:
Verhit olie in een steelpan en bak de gekookte eieren voor circa 2 minuten.
Stap 10:
Meng de gekookte aardappelen door de pan met kip. Haal de madame Jeanette uit de pan. Leg de roti-vellen op aluminiumfolie. Verdeel de kipvulling, gebakken kousenband, geroosterde pompoen en gefrituurde ei over de vellen en rol op.
Facebook opmerkingen