Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Beenham met honing

  • 1 ongekookte ongemarineerde beenham (ca 3 kg)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el honing
  • 5 el mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht 160°C). Snijd het zwoerd van de ham en maak met een mes vierkantvormige inkepingen in het vet van de ham. Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de honing, knoflook en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de ham in een ovenschaal. Bestrijk de ham met het honingmengsel en steek er takjes rozemarijn in. Rooster de ham circa 45 minuten. Bedruip regelmatig met het honingmengsel.

Geef je waardering

452
Beenham met honingglazuur