Broodje beenham met honing-mosterdsaus

263
Makkelijk
Broodje beenham met honing-mosterdsaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Garnituur

  • Smelt een eetlepel boter in een pan en bak de zuurkool circa 10 minuten.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien in circa 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg halverwege een eetlepel boter toe.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Maak de blaadjes van de little gem los en scheur de blaadjes in stukjes.

Honing-mosterdsaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de mosterd, honing en de kookroom toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten koken.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Broodje beenham

  • Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur uit. Voeg de boerenbeenham toe en laat even doorwarmen.
  • Snijd de broodjes open en leg de onderste helften op borden. Verdeel de little gem, zuurkool, plakjes tomaat en beenham over de broodjes. Lepel de saus erover en verdeel de gebakken uiringen erover. Zet de kapjes van het brood schuin tegen de broodjes aan.

Ingredienten

4
Personen

Broodje beenham met honing-mosterdsaus

  • 3 el boter
  • 250 g zuurkool
  • 2 uien
  • 2 vleestomaten
  • 2 kropjes little gem
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 g boerenbeenham in dunne plakjes
  • 4 waldkornbollen

Honing-mosterdsaus

  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 150 ml kookroom
Broodje beenham met honing-mosterdsaus
Geef je waardering
263