Koreaanse sandwich
-
Snijd de brioche in dikke plakken van 5 centimer.
-
Verhit een koekenpan en verwarm de beenham. Schep uit de pan.
-
Besmeer de plakken brioche aan beide kanten met boter en toast rondom goudbruin in een droge koekenpan.
-
Snijd het brood van de bovenkant tot de helft in zodat het gevuld kan worden.
-
Kluts de eieren. Verwarm een koekenpan met boter en schenk het ei in de pan.
-
Gaar iets en verdeel de geraspte kaas over het ei. Vouw de buitenkanten langzaam naar binnen dicht. Verdeel het ei in vieren.
-
Vul de sandwich met de sla, de gebakken beenham en het ei.
-
Zet de Koreaanse sandwich rechtop en garneer de bovenkant met de Japanse mayonaise, ketchup en fijngesneden lente-ui.
Komkommersalade
-
Leg de snackkomkommer op een snijplank. Plaats twee eetstokjes langs weerszijden van de komkommer (hierdoor snijd je niet volledig door de komkommer heen). Snijd schuine plakjes tot je het stokje raakt.
-
Draai de komkommer vervolgens naar de andere kant en snijd nu rechte plakjes haaks op de lengte van de komkommer. Opnieuw tot aan de stokjes.
-
Doe de komkommers in een kom. Bestrooi met zout. Laat 10 minuten marineren. Spoel vervolgens grondig af en knijp het vocht er voorzichtig uit.
-
Meng de rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie in een kom tot een dressing.
-
Schenk de marinade over de snackkomkommers. Laat 20 minuten staan en besprenkel voor het serveren met geroosterd sesamzaad.
0 reacties