- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bami.
De gehaktballetjes
- Meng het gehakt met sambal, zout en peper.
- Maak er kleine ballen van.
- Verwarm een braadpan met een scheut olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten circa 8 minuten bruin en gaar.
Bami met pinda-kokossaus
- Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Afgieten in een vergiet en koud spoelen.
- Maak de paksoi schoon. Snijd het wit in kleine stukken en snijd het groen in dunne repen
- Maak de sperziebonen schoon door de punten te verwijderen. Halveer de sperziebonen.
- Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud na.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
- Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sperziebonen en paksoi toe.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Roer de pindakaas door de kokosmelk tot deze is opgelost.
- Voeg eventueel een schepje sambal toe en roer goed door.
- Voeg de gekookte bami en de gehaktballetjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat de bami circa 3 minuten goed warm worden.
Reepjes ei
- Breek de eieren in een kom en klop los met ketjap manis. Breng op smaak met peper.
- Verwarm een pan met een scheut olie en schenk hierin het eiermengsel.
- Bak het ei in circa 5 minuten gaar.
- Schuif het ei uit de pan op een snijplank. Snijd het ei in kleine repen.
0 reacties