Bami uit de wok met pindakokossaus

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bami.

De gehaktballetjes

  • Meng het gehakt met sambal, zout en peper.
  • Maak er kleine ballen van.
  • Verwarm een braadpan met een scheut olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten circa 8 minuten bruin en gaar.

Bami met pinda-kokossaus

  • Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet en koud spoelen.
  • Maak de paksoi schoon. Snijd het wit in kleine stukken en snijd het groen in dunne repen
  • Maak de sperziebonen schoon door de punten te verwijderen. Halveer de sperziebonen.
  • Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud na.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
  • Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sperziebonen en paksoi toe.
  • Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Roer de pindakaas door de kokosmelk tot deze is opgelost.
  • Voeg eventueel een schepje sambal toe en roer goed door.
  • Voeg de gekookte bami en de gehaktballetjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat de bami circa 3 minuten goed warm worden.

Reepjes ei

  • Breek de eieren in een kom en klop los met ketjap manis. Breng op smaak met peper.
  • Verwarm een pan met een scheut olie en schenk hierin het eiermengsel.
  • Bak het ei in circa 5 minuten gaar.
  • Schuif het ei uit de pan op een snijplank. Snijd het ei in kleine repen.

Ingredienten

4
Personen

Bami met pindakokossaus

  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl sambal
  • rijstolie
  • 500 g bami
  • 1 paksoi
  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 4 eieren
  • 2 el ketjap manis
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4