De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

atjar

30 min kooktijd
Atjar

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd paprika en de witte kool in dunne reepjes. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en blancheer de groente circa 2 minuten. Rasp de gember en de knoflook en meng ze met de kurkuma en een beetje zout. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook en voeg de gemberpasta toe.

Giet de groente af en spoel de groente koud. Besprenkel vervolgens met het kruidenazijnmengsel. Laat de atjar circa 15 minuten afkoelen en bewaar in een weckpot.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker