De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

aspergebouillon maken

Asperges geschild? Lekker bezig. Al onderweg naar de prullenbak? Niet doen. Met dit supersimpele recept maak je zelf bouillon van aspergeschillen.

30 min kooktijd
Aspergebouillon in een kom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Heb je asperges gegeten en ligt het aanrecht bezaaid met schillen? Zet ze niet bij het afval, maar trek een smaakvolle bouillon van de aspergeschillen. Deze aspergebouillon dient als een perfecte basis voor heerlijke soepen."

Bereidingswijze

Zo maak je bouillon van aspergeschillen

 1. Schil de asperges en snijd ongeveer een centimeter van de uiteinden af. Doe de asperges, aspergeschillen en uiteinden in een pan met het water, voeg wat zout en suiker toe en breng aan de kook.

 2. Laat de asperges ten minste 15 minuten koken en check of de asperges gaar zijn. Nog niet helemaal? Laat ze gerust nog wat langer staan!

 3. Haal de asperges, de schillen en de uiteinden van de asperges uit de pan. De asperges kan je nu verwerken in je favoriete asperge-gerechten.

 4. Zet het vuur laag en laat de bouillon met de deksel op de pan ten minste 30 minuten staan. Langer mag natuurlijk ook, dan wordt de smaak wat sterker. Haal de deksel er vervolgens vanaf en zet het vuur (middel)hoog.

 5. Voeg het bouillonblokje toe en laat de bouillon inkoken tot je ongeveer tweederde van de oorspronkelijke hoeveelheid over hebt. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en laat de bouillon afkoelen.

 6. Nu is de aspergebouillon klaar en heb je een perfecte basis voor heerlijke sauzen of natuurlijk voor aspergesoep. Tip: wil je de bouillon niet meteen gebruiken? Invriezen is geen probleem!

  Wil je de bouillon niet meteen gebruiken? Je kan de bouillon 3 maanden bewaren in de vriezer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker