Arabische venkel-courgettesoep

53
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Venkel-courgettesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de schil van de gember en snijd de gember fijn.
  • Snijd de courgettes in blokjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.
  • Verwarm een klontje boter in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, gember en het kaneelpoeder circa 2 minuten. Voeg de venkel, courgettes en de harissa toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 10 minuten.
  • Rasp de schil van de citroen en bewaar voor het Turks brood. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan met de soep.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Snijd de munt fijn. Voeg toe aan de soep en warm even kort door.

Turks brood

  • Verwarm de grillpan.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng de peterselie met de achtergehouden citroenrasp en breng op smaak met een beetje zout.
  • Snijd het brood in plakken. Gril de plakken om en om in circa 4 minuten goudbruin.
  • Verdeel het peterselie-citroenmengsel erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden en serveer met het Turks brood. 

Ingredienten

4
Personen

Arabische venkel-courgettesoep

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 courgettes
  • 1 venkel
  • 1 klontje roomboter
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl harissa
  • 1.2 l water
  • 200 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 citroen
  • 0.5 bosje munt
  • 1 Turks brood
  • 0.5 bosje krulpeterselie
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
  • staafmixer
Geef je waardering
53