De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aligot

Wil je iets anders op tafel neerzetten dan aardappelpuree? Probeer dan een keer Aligot! Een Franse klassieker.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aligot uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Deze aardappelpuree met kaas is een Franse klassieker en perfect voor de feestdagen."

Bereidingswijze

Aligot

  1. Schil de aardappelen en kook met een snuf zout in 20 minuten gaar. Giet af en houd wat kookvocht achter de hand.

  2. Stamp de aardappelen fijn en voeg eventueel een beetje kookvocht toe. Rasp de knoflook boven de puree.

  3. Zet de pan terug op het vuur en zet het vuur laag. Voeg nu de blokjes boter en de crème fraîche en roer door.

  4. Voeg de geraspte kaas in delen toe. Voeg pas een nieuwe portie toe wanneer de vorige is opgenomen. Blijf roeren door de puree. Breng op smaak met zout en peper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.