Koken met exotische kruiden is voor sommigen een ver-van-mijn-bed-show. Toch winnen gerechten met uitheemse specerijen aan populariteit. In het bijzonder kruidenmelange za'atar.
Za'a wie? We begrijpen dat je dat misschien denkt. Za'atar is een soort wilde oregano uit het Midden-Oosten. Wat smaak betreft heeft het veel weg van zowel oregano als tijm. Gedroogde za'atar wordt fijngemalen en gemengd met sesam en sumak (gedroogde zure besjes). Samen vormt dat het za'atar-kruidenmengsel, dat dus dezelfde naam heeft als het kruid.
Za'atar is multifunctioneel. Het is in combinatie met olijfolie en brood een geliefd ontbijtgerecht en za'atar wordt veel als smaakmaker gebruikt voor vlees- en groentegerechten. Mogelijkheden genoeg dus.
Zin gekregen om za'atar zelf te proberen? Check onderaan de pagina onze recepten.
Bulgogi is een Koreaans gerecht bestaande uit dungesneden repen vlees gemarineerd in traditionele bulgogisaus. Dit is een zoet-zoute saus op basis van soja en peer.