Kip uit de tajine met ras-el-hanoutsaus & eitjes met za’atar uit de tajine

6
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Snijd de kip, indien nodig, in stukken. Pel de uien en knoflook. Rasp de uien op een grove rasp en de knoflook op de fijne rasp. Bak de uien, knoflook en ras el hanout met een beetje olie op laag vuur circa 10 minuten. Voeg de kip toe en braad circa 7 minuten aan in de tajine. Rasp de tomaat. Snijd de helft van de peterselie fijn. Voeg de tomaat, peterselie en een scheut water toe. Stoof de tajine in circa 1 uur gaar op laag vuur. Voeg als de tajine te droog wordt af en toe een scheutje water toe.

Snijd voor het presenteren de rest van de peterselie fijn en verdeel over de tajine. Serveer de kip met Arabisch brood.

Eitjes met za’atar uit de tajine
Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in de tajine en bak de knoflook goudbruin. Halveer de tomaatjes en voeg toe. Bak de tomaatjes kort op laag vuur. Verbrokkel de kaas en voeg de helft toe. Breek de eieren boven de tajine. Strooi er wat za’atar, pul biber en de rest van de kaas over. Laat de eieren in circa 10 minuten stollen. Bestrooi nogmaals met za’atar en een beetje pul biber.

Serveer met grof Marokkaans brood.

Ingredienten

4
Personen

Kip uit de tajine

  • 1 kip (eventueel in stukken)
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el ras el hanout
  • olijfolie
  • 6 tomaten
  • 1 bosje peterselie

Eitjes met za’atar uit de tajine

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes
  • 150 g Turkse witte kaas of feta
  • 4 eieren
  • 4 el za'atar
  • pul biber

Extra nodig:

  • rasp
  • tajine
Geef je waardering
6