Pompoensalade met feta en za’atar

69
Makkelijk
Pompoensalade met feta en za’atar

Ingredienten

2
Personen

  • 1/3 kleine oranje biologische (hokkaido)pompoen
  • 1 pastinaak
  • zout en peper
  • extra vergine olijfolie
  • 75 g grove (volkoren) bulgur
  • 1/4 rode kool
  • 1-2 el rodewijnazijn
  • klein scheutje honing
  • 1 kleine koolrabi
  • 60 g walnoten
  • 150 g Dodoni-feta of andere lekkere feta
  • 1-2 tl za'atar

Extra nodig

  • grillpan
  • mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

1. Schaaf met een mandoline of kaasschaaf flinters van de pompoen en pastinaak. Bestrooi met zout en peper en meng met 2 eetlepels olijfolie.

2. Verhit de grillpan voor.

3. Bereid intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing; voeg een beetje zout toe aan het water.

4. Schaaf de rodekool op een mandoline of met een kaasschaaf, of snijd met een scherp mes in dunne repen. Maak aan met de rodewijnazijn en de honing.

5. Bak de groenten, eventueel in porties, 2-3 minuten in de grillpan, of tot ze mooie grillstrepen hebben.

6. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Mix de rodekool en koolrabi door elkaar.

7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op een plank en hak ze grof.

8. Giet de bulgur af en laat even uitdampen. Meng de warme bulgur door het rodekool-koolrabimengsel en verdeel over borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Verbrokkel de feta boven de borden.

9. Bestrooi met de geroosterde walnoten en za’atar en besprenkel met nog wat olijfolie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Pompoensalade met feta en za’atar
Pompoensalade met feta en za’atar
Geef je waardering
69