Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 10: Welk broodtype vult het langst?

  • A. Bruinbrood
  • B. Speltbrood
  • C. Volkorenbrood
  • D. Allemaal even goed

 

                                   Klik hieronder voor de lekkerste broodrecepten:

Het juiste antwoord: C. Volkorenbrood. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkoren meel (van bijvoorbeeld tarwe, rogge of spelt) en bevat de volledige (vermalen) graankorrels en dus de oorspronkelijke verhouding meelkern, zemel en kiem. Bruin brood wordt (meestal) gemaakt van een mix van witte bloem (alleen de meelkern) en (een beetje) volkoren meel, en krijgt soms zijn kleur door toevoeging van geroosterd moutmeel of gekarameliseerde suiker. Speltbrood kan ook van volkoren speltmeel zijn gemaakt, maar is meestal niet het geval (tenzij anders aan gegeven).

In de kiem en zemel zitten de meeste voedingsstoffen, die ervoor zorgen dat je langer een gevuld gevoel hebt. Hierdoor vult volkorenbrood het langst.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten