Los het gist en de suiker op in warm water en laat circa 10 minuten weken. Meng de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng beetje bij beetje het water erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg en laat circa 10 minuten rijzen. Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275 ºC. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een schone theedoek circa 10 minuten rijzen. Rol een deegbolletje zo dun mogelijk uit. Leg op de hete bakplaat in de oven, laat in circa 2 min opbollen en lichtbruin worden en haal het broodje uit de oven. Herhaal dit tot alle bolletjes gebakken zijn.
Los het gist en de suiker op in warm water en laat circa 10 minuten weken. Meng de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng beetje bij beetje het water erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg en laat circa 10 minuten rijzen. Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275 ºC. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en laat ze onder een schone theedoek circa 10 minuten rijzen. Rol een deegbolletje zo dun mogelijk uit. Leg op de hete bakplaat in de oven, laat in circa 2 min opbollen en lichtbruin worden en haal het broodje uit de oven. Herhaal dit tot alle bolletjes gebakken zijn.
0 reacties