Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

Hoofdnavigatie

  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • Video

Mijn account

  • Ik heb een account
    Inloggen
  • Maak een account aan om recepten te bewaren
    Inschrijven

Vleesvervangers

De basis van koken
Vleesvervangers

Eet jij wel eens een dag bewust geen vlees? Dan is het goed om te weten wat (plantaardige) alternatieven zijn, zodat jij genoeg vitamine B12, B1, ijzer en eiwitten binnenkrijgt. Deze stoffen zijn belangrijk voor je lichaam, ze geven je bijvoorbeeld energie en helpen je cellen te vernieuwen. Tofu, tempé, seitan, peulvruchten, noten, zaden, kaas, groente, eieren, zuivel en brood zijn plantaardige bronnen van B1, B12, eiwitten en ijzer. Gevarieerd eten is voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs extra belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Inspiratie nodig? Klik hier voor heerlijke vegetarische recepten, zoals bijvoorbeeld:

  • Ontbijt: Ricotta-citrus pancakes
  • Lunch: Quinoasalade met bietjes en feta
  • Diner: Vegaburgers van zwarte bonen, maïs en champignons

Gerelateerde items

  • Pompoen als gezonde vleesvervanger?

    De basis van koken
    Pompoen als gezonde vleesvervanger?
  • Er is opmerkelijk nieuws rondom vleesvervangers

    Nieuws
    Vleesvervangers
  1. Kersthapjes
  2. Zo maak je de lekkerste aardappelpuree volgens de (sterren)chefs
  3. Rollade braden met tips van de chef
  4. Zalm bakken: deze fouten maak je vanaf nu nooit meer
  5. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  6. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  7. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  8. Koken met munt
  9. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  10. Hollandse trots: de lekkerste gerechten uit de Nederlandse keuken
  11. De allerlekkerste verjaardagstaarten
  12. 6 x de lekkerste zoete baksels
  13. De allerlekkerste snacks voor jouw movie night
  14. Wauw! Deze 12 tosti-recepten wil je maken
  15. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  16. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  17. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  18. Hoelang moeten groenten koken?
  19. Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?
  20. Van kruimig tot vast: verschillende soorten aardappels

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Mis het laatste foodnieuws niet, ontvang gratis handige kooktips en lees interessante foodartikelen

Show/hide
Logo 24Kitchen

Footer navigatie

  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

Service links

  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacybeleid