Ricotta citrus pancakes

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Splits de eieren.
  • Rasp de schil van de mandarijn.
  • Meng de eierdooiers, ricotta, suiker en karnemelk door elkaar.
  • Roer in een andere kom het meel, de bakpoeder, baking soda en schil door elkaar.
  • Klop de eiwitten met het zout stijf.
  • Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door elkaar.
  • Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
  • Smelt de boter.
  • Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
  • Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig.
  • Bak de pancakes ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.

Ingredienten

4
Personen

Ricotta citrus pancakes

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 3 el suiker
  • 360 ml karnemelk
  • 1 mandarijn
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 el boter

Topping

  • maple syrup
  • Griekse yoghurt
Geef je waardering
17