Vegaburgers

23
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vegaburgers
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Snijd de champignons fijn. Giet de mais af. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de groente circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de groente circa 10 minuten afkoelen. Breng op smaak met het komijn- en paprikapoeder, een beetje zout en wat versgemalen peper. Giet de bonen af en stamp fijn met de pureestamper. Snijd de koriander fijn. Meng de bonenpasta met de groente, panko en de koriander. Maak burgers van het mengsel en gril ze op de bbq om en om gaar en goudbruin.

Garnituren
Snijd de broodjes open. Gril de broodjes kort op een dakpan tussen de kolen van de bbq. Snijd de tomaten in plakjes. Pluk de little gem.

Serveren
Beleg de broodjes met de burgers en garnituren. 

Ingredienten

4
Personen

Vegaburgers

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 klein blikje maïs
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 yl paprikapoeder
  • 1 groot blik zwarte bonen
  • 0.5 bosje koriander
  • 50 g panko

Garnituren

  • 4 hamburgerbroodjes of zwarte bolletjes
  • 2 tomaten
  • 2 kropjes little gem
  • 3 el tomatenketchup

Extra nodig

  • pureestamper
  • BBQ
  • dakpannen/pan
Geef je waardering
23