De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Courgetterolletjes uit de oven

Met deze courgetterolletjes zet je een comfortgerecht op tafel dat net zo lekker ruikt als het eruitziet. De gegrilde groente, romige ricotta en tomatensaus vormen samen een gerecht dat je gerust elke week wilt maken.

40 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Courgetterolletjes uit de oven

Een recept van

  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk
  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade

"Voeg wat citroenrasp toe aan de vulling voor een frisse twist!"

Bereidingswijze

Courgetterolletjes uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Verwarm in een steelpan de olijfolie en bak de ansjovis tot deze is opgelost.  

  3. Pel en snijd 1 teen knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Schenk de passata erbij. Laat 5-10 minuten zachtjes koken.  

  4. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Schenk in een ovenschaal.

  5. Pel en snipper de ui en de rest van de knoflook. Schaaf of snijd de courgette over de lengte in dunne plakken.

  6. Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met een dun laagje olie, zout en peper. Grill in de hete pan. 

  7. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de spinazie, ui, ricotta, knoflook, parmezaan, ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper. 

  8. Leg een lepel vulling aan het uiteinde van een courgetteplakje en rol op. Herhaal tot alle rolletjes gevuld zijn. 

  9. Zet de rolletjes rechtop in de ovenschaal met tomatensaus en rasp er extra Parmezaanse kaas overheen. Bak in 20 minuten gaar in de oven. 

Gehaktballen

  1. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de kaas. 

  2. Meng in een grote kom het gehakt, kaas, ei, panko, mosterd, paprikapoeder, ui, knoflook, zout en peper. 

  3. Kneed tot alles goed is gemengd en vorm er 12 kleine gehaktballetjes van.

  4. Verhit een klontje boter (of scheutje olie) in een braadpan en schroei de gehaktballen dicht. 

  5. Zet het vuur lager en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel op de pan en laat 15-20 minuten garen. Draai af en toe om.  

    Rasp of snijd optioneel wat resterende groente (kontje van de courgette, stukje paprika o.i.d.) fijn. Zo kun je wat extra groente verstoppen in de gehaktballetjes. Handig om de restjes op te maken en ideaal om wat extra groente te voeren aan je kleine kinderen. 

Aardappelpuree

  1. Schil de aardappels. Doe in een pan, zet onder water, breng aan de kook, voeg een snuf zout toe en laat in circa 20 minuten gaar koken.  

  2. Snijd ondertussen de courgette in repen of blokje en kook de laatste 5 minuten mee met de aardappels.

  3. Giet de aardappels en courgette af, maar vang een kopje kookvocht op. Laat even droogstomen. 

  4. Voeg de melk en boter en eventueel wat kookwater toe aan de pan. Stamp tot een aardappelpuree.

  5. Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.