Courgetterolletjes uit de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm in een steelpan de olijfolie en bak de ansjovis tot deze is opgelost.
-
Pel en snijd 1 teen knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Schenk de passata erbij. Laat 5-10 minuten zachtjes koken.
-
Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Schenk in een ovenschaal.
-
Pel en snipper de ui en de rest van de knoflook. Schaaf of snijd de courgette over de lengte in dunne plakken.
-
Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met een dun laagje olie, zout en peper. Grill in de hete pan.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de spinazie, ui, ricotta, knoflook, parmezaan, ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg een lepel vulling aan het uiteinde van een courgetteplakje en rol op. Herhaal tot alle rolletjes gevuld zijn.
-
Zet de rolletjes rechtop in de ovenschaal met tomatensaus en rasp er extra Parmezaanse kaas overheen. Bak in 20 minuten gaar in de oven.
Gehaktballen
-
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de kaas.
-
Meng in een grote kom het gehakt, kaas, ei, panko, mosterd, paprikapoeder, ui, knoflook, zout en peper.
-
Kneed tot alles goed is gemengd en vorm er 12 kleine gehaktballetjes van.
-
Verhit een klontje boter (of scheutje olie) in een braadpan en schroei de gehaktballen dicht.
-
Zet het vuur lager en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel op de pan en laat 15-20 minuten garen. Draai af en toe om.
Aardappelpuree
-
Schil de aardappels. Doe in een pan, zet onder water, breng aan de kook, voeg een snuf zout toe en laat in circa 20 minuten gaar koken.
-
Snijd ondertussen de courgette in repen of blokje en kook de laatste 5 minuten mee met de aardappels.
-
Giet de aardappels en courgette af, maar vang een kopje kookvocht op. Laat even droogstomen.
-
Voeg de melk en boter en eventueel wat kookwater toe aan de pan. Stamp tot een aardappelpuree.
-
Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat.
0 reacties