Of er nu iets gepureerd, geklopt, gemengd, gehakt of geëmulgeerd moet worden: de staafmixer kan het allemaal aan. Je kunt de staafmixer dus voor veel meer gebruiken dan het pureren van smoothies, sauzen of soepen. Wij hebben 4 tips.

1. Slagroom kloppen

Geen handmixer bij de hand? Gebruik een staafmixer. Binnen 1 à 2 minuten heb je slagroom opgeklopt. Gebruik hiervoor wel een hoge (maat)beker om spetters te voorkomen.

2. Pannenkoeken-, cake- of wafelmix

Klonten in je beslag voorkomen? Je raadt het al: gebruik een staafmixer. Zorg ervoor dat je éérst de droge ingrediënten kort mixt, en daarna pas de natte ingrediënten toevoegt. 

3. Mayonaise en hollandaisesaus

Emulgeren betekent een mengsel maken van een vloeibare vetstof, met water. Voorbeelden hiervan zijn mayonaise, hollandaisesaus of een vinaigrette. De draaikracht van de staafmixer maakt het een perfect apparaat om hiervoor te gebruiken.

4. Knoflook fijnmalen

Een van onze grootste irritaties in de keuken is het fijnsnijden of raspen van knoflook. Dat kan allemaal een stuk makkelijker met het gebruik van een blender. Geen knoflookvingers, wel heerlijk fijne knoflook. Vooral handig als je een grote batch wil fijnmalen.

Wij geven een staafmixer van KitchenAid weg!

Handig, want dan kun je truc 1 t/m 4 in de praktijk brengen. Ga naar de actie >

kitchenaid staafmixer.jpg