Het stoofpeerseizoen is dan ook maar tijdelijk geopend van oktober tot en met februari. Daarom lenen stoofperen zich uitstekend voor smakelijke gerechten op sinterklaasavond. Ze zijn bijzonder geliefd als nagerecht, maar misstaan ook zeker niet in een hoofdgerecht. De meest gegeten stoofperen zijn rood, doordat ze worden gestoofd in rode wijn-of bessensap. Maar je kan ook blanke stoofperen maken. Gebruik dan witte wijn of cava om in te stoven.

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je stoofperen met of zonder alcohol bereiden. Voor stoofperen met alcohol gebruik je rode wijn, witte wijn of Port. Hoewel het grootste deel van de alcohol verdampt blijft de smaak van de wijn behouden. Liever alcoholvrij? Gebruik dan bessen- of druivensap. Zie onderstaande recepten voor de exacte bereiding. 

Rudolphs stoofperen met glans

Rudolph's stoofperen met effect

Deze prachtig uitziende peren zijn slechts gedeeltelijk gestoofd in rode wijn en leveren daarom dit geweldige kleur-effect op. 

Stoofperen

Blanke stoofperen

Minstens even lekker als de rode en voor de variatie leuk om eens te maken. Onze chef Miljuschka weet als geen ander hoe je blanke stoofperen bereidt.