zalmpakketjes met prei en saffraan

Zalmpakketjes

Met zalm, prei en saffraan kom je al een heel eind bij dit gerechtje. Het succes zit 'm in de manier van bereiden: en papilotte. Goed ingepakt in bakpapier, waardoor de vis en groenten worden gestoomd in de oven. Zo zet jij met gemak een heerlijk stukje zalm op tafel. 

Gegrilde watermeloen salade met feta en waterkers

Gegrilde watermeloen salade met feta en waterkers

De combinatie watermeloen + munt + feta is zó ontzettend lekker dat deze salade niet veel meer nodig heeft. Geen ingewikkelde dressings, enkel wat olijfolie, waterkers en zonnebloempitten. Simpel, maar smaakvol. Genieten.

 

Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

Broccoli-bloemkoolsoep

Oké, oké, bij dit gerecht spelen we een klein beetje vals. De croutons vallen namelijk niet onder de vijf ingrediënten en dat is natuurlijk wel een extra lekkere toevoeging aan deze broccoli-bloemkoolsoep. Maar je maakt de croutons gemakkelijk van een paar oude witte boterhammen, die toch ergens in een kastje liggen om bijna weggegooid te worden. Dus dat telt eigenlijk niet.

 

Tortilla van oma Estefania

Spaanse tortilla

Wist jij dat je met slechts aardappels, ui, knoflook en eieren zó een smaakvol gerecht kan maken? De Spanjaarden wel! Zij maken maar al te graag deze heerlijke tortilla. Geef ze eens ongelijk: het is zeker het proberen waard.

 

Lasagne van gegrilde courgette

Lasagne met gegrilde courgette

Van Spanje naar Italië met deze lasagne met gegrilde courgette. Dit gerecht is simpel, smaakvol en ook nog eens lekker licht doordat de bechamelsaus wordt vervangen door Griekse yoghurt. Een heerlijk fris gerecht, perfect voor warme zomerse dagen!