Deze gerechten bevatten juist die ingrediënten en voedingsstoffen die je kunnen helpen bij het studeren. Lecithine, bijvoorbeeld, is een natuurlijk hulpmiddel voor een betere concentratie. Deze stof is goed vertegenwoordigd in lever, eieren en pinda’s. Voedingsstoffen als zink en ijzer zijn goed voor de hersenen en het geheugen en deze vind je in bovengemiddelde mate terug in onder andere peulvruchten, aardappels, schaaldieren, roggebrood en walnoten.

Een goed ontbijt is de basis voor een goede studiedag. De rest van de dag is het goed om een geleidelijke toevoer van voedingsstoffen te hebben. Eet daarom liever wat vaker op de dag licht verteerbaar voedsel, dan drie zware maaltijden. In combinatie met een flinke snuf studie heb je dan hét recept voor goede cijfers! 

Roereieren
Gebakken kippenlever
Peanutbutter and banana sandwich
Supersnelle vegetarische wokschotel serundeng
Risotto ai frutti di mare (Risotto met zeevruchten)
Broodje surf en turf
Aardappel-bonensalade
Antilliaanse pannenkoek met zelfgemaakte appelstroop
Fries roggebrood met eiersalade