De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gebakken kippenlever

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Snijd de champignons in plakken. Pel en snipper de uien.

30 MIN
Gebakken kippenlever
Evert te Pas

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Snijd de champignons in plakken. Pel en snipper de uien.

Bak de champignons en de helft van de ui circa 5 minuten mee met de krieltjes. Verwarm een pan en bak de spekjes in circa 8 minuten krokant. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de kippenlever in de lengte door en maak ze schoon. Bestrooi met een beetje zout en peper.

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Fruit in de pan van de spekblokjes de resterende ui en de appel. Voeg de kippenlever toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de spekjes toe en laat nog circa 5 minuten bakken

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 6 minuten beetgaar en giet af.

Serveer de kippenlevertjes met de sperziebonen.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker