Risotto ai frutti di mare

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Risotto ai frutti di mare
Maak de vongole en mosselen schoon. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook. Voeg de mosselen en vongole toe en bak ze kort in de knoflook. Schenk de wijn erbij en gaar de schelpjes circa 5 minuten met een deksel op de pan tot ze open staan. Zet het vuur uit en breng de schelpjes op smaak met peper. Laat ze afkoelen.

Breng de bouillon aan de kook. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en de boter in een ruime pan en fruit de knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak de rijst tot de korrels glazig worden. Blus af met de wijn en blijf de rijst roeren tot de rijst is verdampt. Schep er zoveel warme bouillon bij zodat de rijst net onder staat. Herhaal dit zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen tot de rijst gaar is en de bouillon op is.

Snijd intussen de vissoorten in blokjes, haal de helft van de vongole en mosselen uit de schelp en pluk en hak de peterselie. Roer de blokjes vis, de mosselen en vongole zonder schelp en de helft van de peterselie door de risotto zodra de rijst gaar is. Warm kort door en breng op smaak met versgemalen peper en een scheut olijfolie extra vierge.

Serveren
Schep de risotto in het midden van een bord en zet afwisselend mosselen en vongole in de schelp tegen de rand van het bord in de risotto. Bestrooi met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Vongole en mosselen

  • 1kgvongole
  • 1kgmosselen
  • 2teentjesknoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 150mldroge witte wijn

Risotto

  • 1lgroentebouillon
  • 4teentjesknoflook
  • 300grisottorijst
  • olijfolie om in te bakken
  • 25groomboter
  • 150mldroge witte wijn
  • 200gzwaardvisfilet
  • 200gzalmfilet zonder vel
  • 200gtonijnfilet
  • 1bosjebladpeterselie
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
2