Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Broodje Surf en Turf

  • 10 gepelde rauwe gamba's
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 4 pistolets
  • 200 g dungesneden rosbief

Voor de salsa

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 el bieslook
  • 1 chilipeper
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 6 el rijstazijn
  • 1 sap van een halve citroen
  • 1 sap van een sinaasappel

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de bieslook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd deze in blokjes. Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar. Verhit de grillplaat. Bestrooi de garnalen met zout en peper en besprenkel met olie. Grill ze circa 2 minuten per kant en halveer ze overlangs. Snijd de broodjes open, beleg ze met rosbief en gamba’s en serveer met de salsa.

Dit recept komt uit de aflevering over Honolulu van het programma's The Taste of Life Basics.

Geef je waardering

18
Broodje Surf en Turf