Pasta vongole

Pasta vongole

Een licht gerecht en daarom ideaal als 'primi'. Pasta vongole tover je binnen 30 minuten op tafel. De venusschelpen koop je in de supermarkt of bij de lokale visboer. Ook lekker: voeg als extra Nederlandse mosselen toe. 

Pasta al salmone

Pasta al salmone

Een smaakbom! Pasta met zalm met saus op basis van ansjovis, kappertjes, knoflook en witte wijn. De zalm en cherrytomaten geven het gerecht een kersttintje. 

 

 

Pasta met truffel

Pasta met truffel

Wil je écht uitpakken? Dan gebruik je natuurlijk truffel. Je kunt hier eindeloos in variëren. We delen het basisrecept, het recept voor truffelpasta met biefstuk en truffelpasta met parmaham. Zo, nu kun je de aankomende kerstdagen vooruit. 

Pasta met lamsgehakt en pecorino

Pasta met lamsgehakt en pecorino

Tijdens kerst vind je lamsvlees, evenals gevogelte en wild zomaar in de supermarktschappen. Gevonden? Probeer dan deze winterse pasta op basis van lam, pastinaak en rode wijn. 

Pasta met paddenstoelen en knoflook

Pasta met paddenstoelen en knoflook

Ben je ondanks de kilometers lichtjes, kerstbomen en sneeuw vergeten dat het kerst is en jíj vanavond kookt? Overkomt de beste. Dit recept van Jamie Oliver komt nu goed van pas. Er zitten welgeteld 5 ingrediënten in en het staat binnen 15 minuten op tafel. Succes!