Pasta met een waanzinnige saus van lam

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Maal venkelzaad, komijn, peper en zout in een vijzel fijn.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano. 
  • Doe de pastinaak, winterpeen, ui, knoflook, rozemarijn, oregano en lamslever in de keukenmachine met een hakmes. Hak het tot een fijne pasta.
  • Zet een pan op het vuur met met olijfolie erin en bak eerst een minuutje het kruidenmengsel uit de vijzel. Voeg daarna de pasta van groenten en lever toe, bak 5 minuten. Bak het gehakt nog 7 minuten mee.
  • Giet er nu de wijn en passata erbij. Vul de lege fles met water en schud de rest van de passata los en giet bij de rest van de saus.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen zodat alle smaken bij elkaar komen.
  • Rasp de Pecorino. Kook de pasta gaar giet af en doe terug in de pan. Doe er royaal saus en de helft van de Pecorino overheen en verwarm nog even. Bestrooi de pasta op borden met de rest van de Pecorino.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met een waanzinnige saus van lam

  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes oregano
  • 175 g lamslever
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg lamsgehakt
  • 750 ml passata
  • 1 glas rode wijn
  • 400 g linguine (pasta)
  • 200 g Pecorino

Extra nodig

  • vijzel
  • keukenmachine of staafmixer
Geef je waardering
6