Spaghetti al salmone

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Maak voor het pastadeeg een berg van de bloem, maak een klein gat in het midden als een vulkaan. Breek in het midden het ei en klop met een vork los met wat bloem. Meng tot een egaal deeg en bevochtig met water. Laat het deeg gedurende 30 minuten in plakplastic afgedekt rusten. Rol het deeg daarna uit en draai met een pastamachine uit tot spaghetti.

Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de ansjovis, de knoflook en de kappertjes toe. Bak gedurende 5 minuten aan. Snijd de zalm in blokjes. Voeg toe en roer goed door. Blus af met de wijn en laat nog circa 2 minuten doorkoken.

Snijd de tomaten in vieren. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg toe bak nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta ‘al dente’ in de pan met ruim kokend water. Giet de pasta af door een vergiet. Voeg de saus toe en roer het goed door.

Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Pastadeeg

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • water

Spaghetti al salmone

  • 2 ansjovisfilets
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 200 g zalm
  • 20 ml droge witte wijn
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • pastamachine
Geef je waardering
2