De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti al salmone

Maak voor het pastadeeg een berg van de bloem, maak een klein gat in het midden als een vulkaan. Breek in het midden het ei en klop met een vork los met wat bloem. Meng tot een egaal deeg en bevochtig met water. Laat het deeg gedurende 30 minuten in plakplastic afgedekt rusten. Rol het deeg daarna uit en draai met een pastamachine uit tot spaghetti.

20 MIN
Spaghetti al salmone

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maak voor het pastadeeg een berg van de bloem, maak een klein gat in het midden als een vulkaan. Breek in het midden het ei en klop met een vork los met wat bloem. Meng tot een egaal deeg en bevochtig met water. Laat het deeg gedurende 30 minuten in plakplastic afgedekt rusten. Rol het deeg daarna uit en draai met een pastamachine uit tot spaghetti.

Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de ansjovis, de knoflook en de kappertjes toe. Bak gedurende 5 minuten aan. Snijd de zalm in blokjes. Voeg toe en roer goed door. Blus af met de wijn en laat nog circa 2 minuten doorkoken.

Snijd de tomaten in vieren. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg toe bak nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta ‘al dente’ in de pan met ruim kokend water. Giet de pasta af door een vergiet. Voeg de saus toe en roer het goed door.

Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker