De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Spaghetti al tartufo (Spaghetti met truffel)

Een heerlijk pastagerecht met truffel, gedroogde tomaten en pakketjes van Parmaham.

40 MIN
Spaghetti al tartufo (Spaghetti met truffel)
Giovanni Caminita

Bereidingswijze

Gedroogde tomaten
Mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de tomaten op een bakplaat en bestrooi met een beetje zout, peper en oregano. Droog de tomaten circa 45 minuten in de oven

Pakketjes van Parmaham
Houd 4 stengels bieslook apart en snijd de rest van de bieslook fijn. Vijzel de walnoten. Leg de plakken ham kruislings op elkaar. Meng de kazen, bieslook en noten met elkaar en schep een grote eetlepel van het mengsel in het midden van de ham. Vouw de ham over elkaar tot een pakketje. Bind de pakketjes dicht met de sprietjes bieslook.

Truffelpasta
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit de olie en de boter in een pan. Plet de knoflook en fruit deze circa 2 minuten. Halveer de gedroogde tomaten. Haal de knoflook uit de olie en voeg de tomaten toe. Schaaf de truffel dun en voeg toe aan de tomaten. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.

Serveren
Verdeel de pasta over borden en garneer met geschaafde truffel. Rasp er ruim Parmezaanse kaas over.

Dit recept is afkomstig uit de aflevering met Marco Borsato.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker