Dat de naam van het product niet overeenkomt met de daadwerkelijke inhoud beschreven we al eerder. Krabsticks worden namelijk niet gemaakt van krab, maar van mager vlees van witvissen, voornamelijk kabeljauw, koolvis of blauwe wijting, die worden versneden en vermalen.

Krabsmaak

De smaak van krab wordt nagebootst met schelp- en schaaldierenaroma's en de rode kleur is afkomstig van rode kleurstof. Tot nu toe niets nieuws. Máár dat is dus niet het enige geheim dat deze krabsticks bezitten. Blijkbaar geven de sticks in sommige gevallen licht in het donker.

Glow in the dark

De krabsticks van twitteraar Bram raakten over de datum, waarna hij ze in de prullenbak gooide. Tot zijn verbazing zag hij dat de namaakkrab oplichtte in de donkere vuilnisbak.

Ideaal voor als je naar een concert gaat en je glow in the dark sticks vergeten bent - maar op z'n zachtst gezegd een behoorlijk merkwaardig fenomeen. Hieronder het bewijs.

De gloeiende krabsticks leverden de optimale voedingsbodem voor wilde speculaties op Twitter. Uiteindelijk bleken de krabsticks niet verruild te zijn voor koolstofstaven uit een kernreactor, zoals een twitteraar opperde, maar heeft het te maken met een 'gewone' bacterie.

Photobacterium Phosphoreum

Het licht is afkomstig van een lichtgevende bacteriën (Photobacterium Phosphoreum) die van nature in zeewater, vissen en schelpdieren voorkomen - en dus ook in krabsticks die over de datum raken. Voor de nieuwsgierigen onder ons zit er niets anders op dan om dit thuis uit te proberen.