De tortillachips

Om te beginnen de chips. Welke kun je het beste kiezen? Nacho-connaisseurs zijn het unaniem eens over de Doritos: die kun je maar beter links laten liggen. De heftige smaak van Doritos overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips. Ze laten je nachoschotel en al zijn ingrediënten beter tot z'n recht komen. 

Het vlees

Nacho's met gehakt, chorizo, tonijn of vegetarisch. Er is een tal aan variaties te bedenken op de klassieke schotel. Om het Mexicaans te houden, vrolijken wij de nacho's graag op met chili con carne. Dit maak je onder andere met paprika en gehakt. Ga naar het volledige recept voor chili. Zorg ervoor dat de chili con carne niet te veel vocht bevat. Er is kans dat de onderste chipslading wat zachter wordt, maar de rest van de tortillachips behoudt z'n crunch. 

Salsa

Sommigen dansen salsa, wij eten salsa. Deze swingende tomatensaus past perfect bij je portie nacho's. Het allerlekkerste is om de salsa zelf te maken van verse tomaten, ui, peper en knoflook. Hou je van wat minder pit? Dan is guacamole altijd een goede optie. Of allebei. Voeg wat limoensap toe aan de guacamole voor een frisse dip.

Kaas

Say cheese! Zonder kaas, geen nachoschotel. Deze topping geeft het gerecht een romige dimensie. De kaas kun je of alleen toevoegen als topping, of je bouwt de nachoschotel op uit lagen met daartussen kaas. Een goede optie is verse cheddar. Geraspte Hollandse kaas kan natuurlijk ook zolang deze maar goed smelt. 

Topping

Zuur, romig en pittig! Een topcombinatie om je schotel de finishing touch te geven. Garneer alles mooi af met jalapeñopepers en een flinke dot crème fraîche. 

Bakken, grillen of magnetron

Er zijn verschillende manieren om je nacho's te bereiden. De beste? Bakken in de oven! Daarbij komt de warmte helemaal tot in de onderste laag van de schaal en blijft de basis lekker knapperig. 

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Bekijk