Afhankelijk van de groei van de mosselen begint het mosselseizoen meestal in de maand juli. De mosselen zijn te koop tot en met februari. Vroeger begon het mosselseizoen als de 'r' in de maand was, maar omdat we tegenwoordig gekoeld vervoer hebben, kan dat seizoen eerder beginnen.

Mocht je thuis aan de slag gaan hóef je niet per se een mosselpan te gebruiken. Wel is het belangrijk om een grote pan te gebruiken die je tot maximaal 1/3 vult met mosselen. Dit, omdat mosselen tijdens het koken extra ruimte nodig hebben.

Pan gevonden? Dan kunnen we aan de slag. 

Mosselen op klassieke wijze

Mosselen op klassieke wijze

Klassieke mosselen maken we met ui, prei en bleekselderij. Dit geheel blussen we af met witte wijn. Hoe dat moet leggen we stap voor stap uit in onze kookvideo.

Mosselen met chorizo

Mosselen met chorizo

Mosselen met een Spaanse twist! We voegen aan deze Spaanse mosselen chorizo toe met tomaat en flink wat knoflook. Het ultieme vakantiegevoel in 3..2..1..

Mosselen op z'n Vlaams

Mosselen op z'n Vlaams

Onze zuiderburen weten hoe ze moeten koken. Zij bereiden mosselen met lookstengels. Dit zijn de stengels van een knoflookbol die een subtiele knoflooksmaak afgeven aan het gerecht. 

Marokkaanse mosselen

Marokkaanse mosselen

Uitgekeken op klassieke mosselen? Probeer dan mosselen op z'n Marokkaans. Deze worden bereid met de welbekende ras el hanoutkruiden, koriander en brood om mee te dippen. Daar maken we een heerlijke cocktailsaus bij van harissa en gembersiroop. 

Aziatische mosselen met kokosrijst

Aziatische mosselen met kokosrijst

Limoen, vissaus en laos bij de mosselen? Zeker! We delen het recept voor Aziatische mosselen met geurende kokosrijst. Daar maken we een chilisaus bij voor extra pit. 

Franse mosselen met groene kruiden

Franse mosselen met groene kruiden

De Fransen maken hun mosselpan het liefst met groene kruiden: dille, tijm en platte peterselie. Daar gaat nog wat slagroom bij voor een romig geheel. Vooral niet vergeten: een Frans baguette en een goede Franse wijn. 

Mosselpan met pangrattato

Mosselpan met pangrattato

Pangrattato is het Italiaans woord voor broodkruim. De broodkruim geeft een crunchy bite aan het gerecht. Deze Italiaanse mosselen zijn een heerlijke variatie op de klassieke variant. 

Mosselen in bier met zelfgemaakte cocktailsaus

Mosselen in bier met zelfgemaakte cocktailsaus

Meer een fan van bier dan van wijn? Gaan we mee aan de slag. We blussen de mosselen af met trapistenbier en severen ze in een frisse salade van komkommer.