Wanneer is het mosselseizoen?

Afhankelijk van de groei van de mosselen begint het mosselseizoen meestal in de maand juli. De mosselen zijn te koop tot en met februari. Vroeger begon het mosselseizoen als de 'r' in de maand was, maar omdat we tegenwoordig gekoeld vervoer hebben, kan dat seizoen eerder beginnen.

Welke pan heb ik nodig om mosselen te koken?

Mocht je thuis aan de slag gaan hóef je niet per se een mosselpan te gebruiken. Wel is het belangrijk om een grote pan te gebruiken die je tot maximaal 1/3 vult met mosselen. Dit, omdat mosselen tijdens het koken extra ruimte nodig hebben.

Pan gevonden? Ga dan aan de slag met 1 van deze 7 recepten. 

1. Mosselen op klassieke wijze

Klassieke mosselen maak je met ui, prei en bleekselderij. Dit geheel blus je af met witte wijn. Hoe je dat precies doet, lees je stap-voor-stap na in dit recept. 

Miniatuur

2. Mosselen met chili

Limoen, vissaus en flink wat pit bij de mosselen? Zeker! Maak dan dit recept voor mosselen met chilisaus bij voor extra pit. Even nablussen kan met de geurige kokosrijst.

Miniatuur

3. Mosselpan met pangrattato

Pangrattato is het Italiaanse woord voor broodkruim. De broodkruim geeft een krokante bite aan het gerecht. Deze variatie is een heerlijke twist op de klassieke variant. 

Miniatuur

4. Mosselen in rijstazijn

Versterk de zilte smaak van de mosselen met een flinke scheut rijstazijn. Door ingrediënten als gember en een chilipeper toe te voegen geef je dit mossel-recept een heerlijke en perfect pittige nabrander.

Eveline'sAsianFavourites: Mosselen

5. Thaise mosselen

Meer fan van een wat romiger resultaat? Een scheutje kokosmelk doet wonderen. Met dit recept vol met Thaise smaakmakers proef je mosselen zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. 

Miniatuur

6. Mosselen op z'n Vlaams

Onze zuiderburen weten hoe ze moeten koken. Zij bereiden mosselen met lookstengels. Dit zijn de stengels van een knoflookbol die een subtiele knoflooksmaak afgeven aan het gerecht. Perfect voor een date!

Miniatuur

7. Mosselen met chorizo

Mosselen met een knipoog naar de Spaanse keuken! In dit recept voeg je chorizo, tomaat en flink wat knoflook toe aan je mosselpan. Het ultieme vakantiegevoel in 3..2..1..

Miniatuur