Mosselen met chorizo, citroenrasp, knoflook, bieslook en tomaat

0
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Snijd de chorizo in fijne blokjes, snipper de ui fijn en snijd de tomaten in stukjes. Zet een grote pan op het vuur en bak de blokjes chorizo een paar minuten aan, zodat het vet zachtjes smelt. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee.

Snijd de knoflook fijn. Voeg nu de stukjes tomaat, de knoflook, de wijn en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook tot een groot deel van de wijn verdampt is.

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.

Doe de mosselen in de pan, doe de deksel erop en schud voorzichtig om. Breng het geheel aan de kook en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar worden. Als alle mosselen mooi open staan, zijn ze klaar. Gooi de mosselen die niet geopend zijn weg. Snijd de bieslook fijn en rasp de citroen. Garneer de mosselen met de bieslook en citroenrasp.

Ingredienten

4
Personen

Voor de mosselen met chorizo

  • 2 kilo mosselen
  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 250 g grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Bio+ citroen
Geef je waardering
0