De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mosselen met chorizo, citroenrasp, knoflook, bieslook en tomaat

Mosselen met een verrassende Spaanse twist.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mosselen met chorizo, citroenrasp, knoflook, bieslook en tomaat

Een recept van

"De chorizo zorgt voor een Spaanse smaakexplosie. Perfect voor een tapasavond."

Bereidingswijze

Mosselen met chorizo

  1. Snijd de chorizo in fijne blokjes, snipper de ui fijn en snijd de tomaten in stukjes. 

  2. Zet een grote pan op het vuur en bak de blokjes chorizo een paar minuten aan, zodat het vet zachtjes smelt. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee.

  3. Snijd de knoflook fijn. Voeg nu de stukjes tomaat, de knoflook, de wijn en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook tot een groot deel van de wijn verdampt is.

  4. Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.

  5. Doe de mosselen in de pan, doe de deksel erop en schud voorzichtig om. Breng het geheel aan de kook en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar worden. Als alle mosselen mooi open staan, zijn ze klaar. Gooi de mosselen die niet geopend zijn weg. 

  6. Snijd de bieslook fijn en rasp de citroen. Garneer de mosselen met de bieslook en citroenrasp.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.