De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselpan met pangrattato

Weleens mosselen bereid? Deze mosselpan met pangrattato is om je vingers bij af te likken. Zó lekker.

30 min kooktijd
Mosselpan met pangrattato

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Was de mosselen, verwijder drijvende of openstaande exemplaren.

2. Snijd de peterselie. Rasp de gele schil van de citroen.

3. Snijd 2 dikke boterhammen van het brood en snijd hier de korsten af. Scheur het brood en maal tot kruim in de keukenmachine. Voeg vervolgens de citroenrasp, een snuf zout, peper en een scheut olijfolie toe en puls nog een keer.

4. Pel en kneus 1 knoflookteen. Rooster het broodkruim met de gekneusde knoflookteen op laag vuur in een grote koekenpan. Schud regelmatig om.

5. Pel en snijd de andere knoflooktenen fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook met de chilipeper. Laat de tomaten uitlekken en voeg ze toe aan de pan. Maak ze in de pan stuk met een houten spatel. Breng op smaak met zout en peper en bak hard aan, zodat het vocht verdampt. Zo krijgen de tomaten een intensere smaak.

6. Voeg de mosselen, peterselie en wijn toe aan de pan. Schep om, dek af en laat de mosselen in 5 minuten gaarkoken. Schud de pan een keer tijdens het koken.

7. Snijd de peen in plakjes. Maak de slablaadjes en peen aan met citroensap, olijfolie, zout en peper. Snijd het overige brood in stukken.

8. Schep de mosselen met tomaten in 2 diepe borden of wijde grote kommen. Strooi het geroosterde broodkruim erover. Geef de sla en het overige brood bij de mosselen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker