De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mosselpan met pangrattato

Weleens mosselen bereid? Deze mosselpan met pangrattato is om je vingers bij af te likken. Zó lekker.
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mosselpan met pangrattato

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Je hoeft geen vers brood voor de Pangrattato gebruiken. Het mag best wel pale, stale, wat ouder brood zijn."

Bereidingswijze

Mosselpan

  1. Was de mosselen, verwijder drijvende of openstaande exemplaren.

  2. Pel en snijd 2 knoflooktenen fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook met de chilipeper. Laat de tomaten uitlekken en voeg ze toe aan de pan. Maak ze in de pan stuk met een houten spatel. Breng op smaak met zout en peper en bak hard aan, zodat het vocht verdampt. Zo krijgen de tomaten een intensere smaak.

  3. Voeg de mosselen, peterselie en wijn toe aan de pan. Schep om, dek af en laat de mosselen in 5 minuten gaarkoken. Schud de pan een keer tijdens het koken.

Pangrattato

  1. Snijd de peterselie. Rasp de gele schil van de citroen.

  2. Snijd 2 dikke boterhammen van het brood en snijd hier de korsten af. Scheur het brood en maal tot kruim in de keukenmachine. Voeg vervolgens de citroenrasp, een snuf zout, peper en een scheut olijfolie toe en puls nog een keer.

  3. Pel en kneus 1 knoflookteen. Rooster het broodkruim met de gekneusde knoflookteen op laag vuur in een grote koekenpan. Schud regelmatig om.

Salade

  1. Snijd de peen in plakjes. Maak de slablaadjes en peen aan met citroensap, olijfolie, zout en peper. Snijd het overige brood in stukken.

Serveren

  1. Schep de mosselen met tomaten in 2 diepe borden of wijde grote kommen. Strooi het geroosterde broodkruim erover. Geef de sla en het overige brood bij de mosselen.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.