De ideale gefrituurde kip is knapperig van buiten en mals en sappig van binnen. En dan het liefst met zo'n crunchy buitenlaag die ons voorziet van een KVO-tje (kip voor onderweg). Om dat voor elkaar te krijgen gebruik je het volgende ingrediënt.

Het geheime ingrediënt

Het basisrecept voor fried chicken bevat 4 ingrediënten: kip(dij)filet, eieren, kruiden naar smaak en bloem. Voeg de volgende keer cornflakes toe aan het recept en je krijgt in één klap een veel betere textuur. Door de cornflakes krijgt de kip een 'dikker' jasje, wat resulteert in de perfecte crunchycrispy chicken.

Hoe maken we het?

 Marineer de kip met kruiden naar keuze - denk hierbij aan knoflookpoeder, peper, zout of cayennepeper. Kluts de eieren los en verkruimel de cornflakes. Haal vervolgens de kip(dij)filets eerst door de bloem, dan door het ei en dan de cornflakes. Frituur de kip goudbruin en tast toe! 

Zelf maken? Probeer deze heerlijke Long chicken burger! 

kipburger (long chicken burger)

Long chicken burger

Bekijk