Een écht goede kipburger, maar dan helemaal zelfgemaakt met krokante kip en dipsaus. Loopt het water je al in de mond? Chefkok Perry deelt zijn recept.

Perry de Man

Ingredienten

4
Personen

Burgerbroodjes

  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker
  • 10 g zout
  • 7 g gist
  • 25 g boter
  • 275 ml melk
  • sesamzaadjes

Krokante kip

  • 100 g bloem
  • 1 eetlepel cayennepoeder
  • 1 eetlepel selderijzout
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 2 eieren
  • 200 g cornflakes
  • 500 g kipdijfilet

Saus

  • 10 g peterselie
  • 10 g bieslook
  • 1 groene peper
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 ijsbergsla
  • peper en zout

Extra nodig

  • frituurpan en olie om te frituren
  • schuimspaan
  • elektrische mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

1 uur en 55 minuten

Burgerbroodjes 

Stap 1: 
Doe alle ingrediënten in een mixer behalve het sesamzaad. Meng tot dat het een geheel is. Kneed tot een bol en zet het deeg apart in een ingevette kom. Laat rijzen op kamertemperatuur voor circa 60 minuten.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak 4 langwerpige bollen uit het deeg en plaats op de bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat nog een keer rijzen voor 20 minuten. 

Stap 3: 
Besmeer de broodjes met eigeel en bestrooi met de sesamzaad. 

Stap 4: 
Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin.  

Krokante kip 

Stap 1: 
Strooi de kruiden over de kip. Mix het bloem met zout en peper. Kluts de eieren los en verkruimel de cornflakes.  

Stap 2: 
Haal de kipfilets eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens de cornflakes. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn met de ingrediënten. 

Tip van Perry: 
Zorg dat je bij paneren met één hand de natte ingrediënten aanraakt en met de andere hand de droge. Zo voorkom je (hele) vieze handen. 

Stap 3: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C en frituur de kip goudbruin. 

Saus 

Stap 1: 
Snijd de verse kruiden en groene peper fijn. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit.  

Stap 2: 
Meng de verse kruiden, citroenrasp en -sap, mayonaise, crème fraiche en poedersuiker en breng op smaak met peper en zout.  

Stap 3: 
Snijd de ijsbergsla fijn.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

Geef je waardering

kipburger (long chicken burger)
kipburger (long chicken burger)