De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Long chicken burger

Een écht goede kipburger, maar dan helemaal zelfgemaakt met krokante kip en dipsaus. Loopt het water je al in de mond? Chefkok Perry deelt zijn recept.

115 MIN
kipburger (long chicken burger)

Een écht goede kipburger, maar dan helemaal zelfgemaakt met krokante kip en dipsaus. Loopt het water je al in de mond? Chefkok Perry deelt zijn recept.

Perry de Man

Bereidingswijze

Burgerbroodjes 

Stap 1: 
Doe alle ingrediënten in een mixer behalve het sesamzaad. Meng tot dat het een geheel is. Kneed tot een bol en zet het deeg apart in een ingevette kom. Laat rijzen op kamertemperatuur voor circa 60 minuten.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak 4 langwerpige bollen uit het deeg en plaats op de bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat nog een keer rijzen voor 20 minuten. 

Stap 3: 
Besmeer de broodjes met eigeel en bestrooi met de sesamzaad. 

Stap 4: 
Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin.  

Krokante kip 

Stap 1: 
Strooi de kruiden over de kip. Mix het bloem met zout en peper. Kluts de eieren los en verkruimel de cornflakes.  

Stap 2: 
Haal de kipfilets eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens de cornflakes. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn met de ingrediënten. 

Tip van Perry: 
Zorg dat je bij paneren met één hand de natte ingrediënten aanraakt en met de andere hand de droge. Zo voorkom je (hele) vieze handen. 

Stap 3: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C en frituur de kip goudbruin. 

Saus 

Stap 1: 
Snijd de verse kruiden en groene peper fijn. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit.  

Stap 2: 
Meng de verse kruiden, citroenrasp en -sap, mayonaise, crème fraiche en poedersuiker en breng op smaak met peper en zout.  

Stap 3: 
Snijd de ijsbergsla fijn.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Guilty Pleasures. In het programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dries Roelvink, Romy Monteiro en Humberto Tan hun geheime eetgewoontes op aan chefkok Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

Guilty pleasures Perry

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker