Rosetta woont in de provincie Ligurië, in het Noord-Westen van Italië. De provincie staat bekend om de badplaatsen Cinque Terre, Portofino, en Santa Margherita én om haar trofie. Dit laatste is een dunne, gerolde pastasoort gemaakt van bloem en water.

Romige pestosaus

In de video is te zien hoe Rosetta met haar bambini de trofie zelf rolt met de hand, een behoorlijke klus. Een stuk makkelijker is de romige pestosaus die ze erbij maakt. Hiervoor gebruikt ze pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en zout en dit mixt ze in de keukenmachine.

Het geheime ingrediënt

Om de pestosaus extra romig te maken voegt Rosetta verse rabiola toe. Dit is een Italiaanse kaas gemaakt van koe-geit- óf schapenmelk. Of een mix ervan. Gerijpte rabiola is steviger en heeft een aardse smaak. Verse rabiola heeft daarentegen meer weg van kwark en is daarmee het perfecte ingrediënt om sauzen romiger te maken. 

Mocht Rosetta geen rabiola hebben, voegt ze in plaats van de kaas, melk toe aan de pesto om er een romige saus van te maken. Zie hieronder de hele video waarin Rosetta trofie al pesto maakt.