Zo schil je asperges

  • Leg de asperges minimaal een half uur in koud water voordat je ze gaat schillen. De asperges zuigen zich vol met water en hierdoor zijn ze makkelijker te schillen. Dit hoeft niet als ze nét van het land komen en dus mega vers zijn.
  • Haal ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant af, dit is wat houterig en droog en daardoor niet erg lekker. Het kopje van de asperge kan je gewoon eten.
  • Asperges breken snel tijdens het schillen. Wees dus voorzichtig, druk niet te hard en laat de asperges tijdens het schillen rusten op het aanrecht. Je kan eventueel een omgekeerde pan gebruiken om de asperges op te leggen, zodat je wat hoger schilt. 
  • Houd de asperges vast bij de kop en schil van de kop naar beneden. Dit kan met een speciale aspergeschiller, maar gaat ook prima met een dunschiller.
  • Schil de asperges twee keer rondom. Zo ben je er zeker van dat alle draderige schil helemaal verwijderd is. Wees dus niet bang dat je te royaal schilt! Beter iets te veel, dan iets te weinig in dit geval. 
  • Gooi de schil niet weg! Hier maak je een heerlijke aspergebouillon mee. De perfecte basis voor een heerlijke aspergesoep. Zo kan je twee keer genieten van het mooie witte goud. 

Heb je zoveel geduld dat je nog een dagje kan (en wil) wachten met asperges eten? Op deze manier kan je de groente het beste bewaren