We horen je al denken: wat is een 'froached egg'? Froached is een samenstelling van de Engelse woorden fried en poached, wat letterlijk gepocheerd en gebakken betekent. Daarmee heeft dit nieuwe recept die heerlijke lopende dooier van een gepocheerd ei, maar óók het knapperige laagje van een gebakken ei. Lekker!

Froached egg

Een froached egg is helemaal niet moeilijk te maken én is daarmee de perfecte kandidaat voor een heerlijke brunch. Combineer het eitje met krokante bacon of lekkere smaakmakers zoals chilivlokken. Ook lekker in een Aziatische noodle-bowl

Zo maak je 't 

Er zijn verschillende methodes om een froached egg te maken. Eerst een ei pocheren en daarna bakken in een pan is de meest gebruiksvriendelijke manier. Klinkt een ei pocheren nogal angstaanjagend? Met deze slimme truc maak je áltijd een perfect gepocheerd eitje. Na het pocheren bak je het ei - voorzichtig - in een pan met een flinke scheut olie of boter. Voor extra knapperigheid kun je het ei voorzien van een laagje panko. Zalig!

Bekijk in de video hieronder hoe chefs de heerlijke froached egg maken: