Naast een gebakken, gekookt of gepocheerd ei wordt het standaard broodje ei nu ook op een nieuwe manier gemaakt. Naast de traditionele manieren, zie je op social media steeds vaker geraspt ei voorbijkomen. Het recept kwam voor het eerst langs op TikTok en ging binnen een mum van tijd viral en kon rekenen op heel wat diverse reacties. Zo vindt de ene groep het recept belachelijk, maar de andere groep vindt het weer de uitvinding van de eeuw. Máár oordeel vooral zelf; het broodje ei is namelijk supermakkelijk te maken.

Zo maak je het

Zelf aan de slag? Het enige wat je nodig hebt is een hardgekookt ei, rasp en een pan. Supersimpel! Vul de pan met water en breng deze aan de kook. Voeg - als het water kookt - voorzichtig het ei toe. Laat het ei gedurende 7 á 9 minuten koken. Giet het water af en laat het ei afkoelen. Het is héél belangrijk dat het ei koud is wanneer je het wilt raspen. Hierdoor is het ei steviger en compacter en zal het minder snel uit elkaar vallen.

Hoewel het standaard broodje ei heerlijk is, is deze nieuwe variant een fascinerende variatie. Bovendien kun je het geraspte ei aan veel gerechten toevoegen; denk aan pasta, een broodje gezond maar ook als topping over een salade. Benieuwd? Bekijk hieronder de video voor het recept van een broodje geraspt ei met komkommersalade en avocado.