Een supermarktsnack

Dit onveranderde recept voor hartige crêpes bestaat al een tijdje in Frankrijk. De grap? Het is geen bedenksel van een Franse sterrenchef of michelinrestaurant maar van supermarkten. Waar ze al 30 jaar, steevast in het vriesvak liggen. Zeg: het Nederlandse frikandelbroodje uit de diepvries.

Geen haute cuisine dus, zoals we gewend zijn van het land maar wel iets wat de gemiddelde Fransman uit de vriezer trekt en in de pan mikt als snelle snack op een regenachtige dag. Enfin, terug naar de crêpes. 

Wat zijn crêpes au jambon et fromage?

De crêpes jambon fromage zijn niets anders dan hartige pannenkoeken gevuld met béchamelsaus, kaas en ham. Een soort pannenkoek met kaas en spek, maar met een extra romige vulling om de druiligste dagen van het jaar door te komen. En als dat nog niet smakelijk genoeg klonk, hebben we een foto toegevoegd. 

Hongerig geworden?

Benieuwd geworden hoe je deze Franse supermarktspecialiteit thuis kunt maken? In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit stap-voor-stap doet: van het beslag tot de béchamel en de vulling. In de video maken ze een vegetarische variant met champignons en één met ham.