Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Het begint volgens Willekes, die samen met Geertje Tensen het boek Pannenkoekendagmaakte, met het loskloppen van de eieren en de melk. "Dan doe je beetje bij beetje de bloem erbij. Dit zorgt ervoor dat er geen klonten in het beslag komen." Ook adviseert Willekes het beslag even te laten rusten voordat je begint met bakken.

Lees ook: De wereld rond in pannenkoeken >

Om te voorkomen dat de eerste pannenkoek mislukt, moet je volgens Willekes de pan warm genoeg laten worden voordat het beslag erin gaat. Zet het vuur op middelhoog vuur zodra het beslag de pan in gaat, het gebeurt namelijk vaak dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant van de pannenkoek nog niet gaar is. Ook is het verstandiger om olie te gebruiken in plaats van boter, omdat olie beter is om te bakken met hogere temperaturen.

Het recept voor 6 foolproof-pannenkoeken

  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 30 ml plantaardige olie
  • Snuf zout
  • 250 ml melk

Pannenkoeken maken doe je zo:

Mix de melk met de eieren. Voeg terwijl je met een garde roert de bloem toe. Voeg een snuf zout toe en een scheut olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een beetje olie toe en bak de pannenkoeken in 2 minuten goudbruin. Keer halverwege.