Wat is en papillote?

De bereiding en papillote is het garen van vlees, vis, groente of fruit met een minimale hoeveelheid vloeistof in een pakketje van aluminiumfolie, bak- of siliconenpapier. Met een beetje bouillon, fond, wijn, roomboter of olijfolie en smaakmakers als ui, knoflook, groenten en kruiden worden heerlijke smaken gevangen in het pakketje.

Door de stoomfunctie die ontstaat in de oven, het toevoegen van weinig vet en het behoud van vitaminen, mineralen, geur en smaak past deze bereiding goed bij een bewust voedingspatroon.

Ook fijn: zo'n pakketje staat heel gezellig op je bord! Dus heb je een gezellig etentje op de planning staan? Dan is de kooktechniek en papillote perfect om indruk mee te maken.

Wat betekent en papillote?

Nu zijn we natuurlijk allemaal ontzettend benieuwd: waar komt toch die naam vandaan? Het verlossende antwoord: de naam en papillote komt van vlinderstrikje. Veel en papillote bereidingen worden namelijk als een vlinderstrikje ingepakt, zoals een verpakte toffee met twee dichtgeknoopte uiteinden. 

Zelf maken? probeer een heerlijk zalmpakketje met prei, venkelzaad en sinaasappel, of ga voor een kippakketje met pesto en tomaat!