De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmpakketjes met prei, venkelzaad en sinaasappel

Dit voorgerecht van zalm en papillotte is makkelijk te maken, maar toch heel smaakvol en bijzonder.

30 MIN
zalmpakketjes met prei en saffraan

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Halveer de prei, snijd in fijne reepjes en was de prei. Leg de prei op een stukje bakpaier aan 1 kant. Leg hierop de moot zalm en een paar venkelzaadjes. Snijd de sinaasappel door de helft en vervolgens in fijne plakjes. Leg enkele plakjes sinaasappel op de zalm.

Giet een scheutje bouillon erover en leg een klont boter op de zalm. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vouw het vel bakpier om en vouw dicht tot een papilotte, je kunt ook een nietmachine gebruiken. Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven. 

 

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker