Pesto
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin.
- Pel de knoflook.
- Pluk de basilicum.
- Snijd de Parmezaanse kaas in stukken.
- Meng de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout.
Kippakketjes
- Verwarm de over op 180 ºC.
- Snijd de tomaten in blokjes en meng er twee eetlepels pesto door.
- Leg vier grote stukken aluminiumfolie op een bakplaat.
- Knip vier stukken bakpapier van ongeveer A4 formaat.
- Snijd de kipfilet over de lengte doormidden, zodat je vier gelijke stukken hebt en leg ze op het bakpapier. Verdeel de helft van de tomatenmix over de kip. Vouw de kippakketjes dicht en gaar circa 10 minuten in de oven.
Pasta
- Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng voor het serveren de overgebleven pesto door de pasta.
Groente
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, courgette en de rest van de tomaat circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
Verdeel de pasta, de groente en
de kippakketjes over borden.
Meld je aan en praat mee